неделя, 21 декември 2008 г.

ВЕЧЕРЯ ЗА НЕРВАЦИ


Когато домът би е пълен с най-различни гости и всички сте седнали на масата, винаги ще се намери тема за разговор, която да разрази горещ спор.

Ако леля ви е труден човек например, тя ще си остане такава и на празника. Бъдете подготвени да изслушате недоволните й реплики, че децата са пре­калено шумни, че домът ви отдавна се нуждае от ре­монт, че сладкишът е клисав, че яденето е пресоле-но... Компромисът е най-доброто ви оръжие. Не вли­зайте в спорове и кавги днес. В името на доброто настроение е по-добре просто да отминете крити­ките й с равнодушие, отколкото безсмислено да на­стоявате на своята гледна точка, а през останалото време да седите нервирани.

Ако знаете, че чичо ви и мъжът ви не се понасят, е бива да ги каните у вас едновременно, запознайте предварително гостите с домашни правила - обувките се събуват пред вратата, ко ката не се пуска на дивана, пушенето е разрешено само на терасата. Покажете им откъде могат да си вземат допълнителна бутилка вино или разхладителни напитки.

Ако имате бебе, ги предупредите, че ще се налага а го кърмите или да му сменяте памперсите. ко гостите ви спорят вече с часове, се поста­райте да смените темата за разговор. Съобщете театрално някоя интересна новина от своя живот, че след празниците ще пътувате до еди-кьде си на­пример. Или че голямата ви дъщеря се мести да жи­вее при гаджето си. Постарайте се да заинтригува­те вниманието на гостите до степен те да забра­вят за спора си.

www.chudesa.net

Няма коментари: