вторник, 30 декември 2008 г.

Бързо ли изпразвате бойлера?


Аз колкото и да бързам за по-малко от 15 минути не мога да свърша. А когато се отпусна стигам и до половин час. Да, именно толкова ми трябва докато се намотам в банята и ето, че бойлерът кокото и да е загрял пак почва да тече студена вода. Кофти, нали? Със сигурност ви се е случвало и на вас... Тъкмо влизаш в банята и ти спират водата или пък влизаш след някой друг и тъкмо си се насапунисал и теква студената вода. Е, поне се калявате, това не е за подценяване, но на кой му пука калява ли се или не, когато премръзва от студ докато се изплакне!?

Докато свикнете с температурата на водата, да се помамокрите, след това да сложите шампоана и вече са минали 10 минути. А какво остава за душ гела и останалите грижи за тялото под душа...

Чудя се, как не са направили по-мощни бойлери с по-голям капацитет. Тези които предлагат не ми се струват никак мощни. Ако влязат двама души и вече за третия няма вода, да не кажа и за втория... то много зависи и с каква бързина се къпят хората.

Най-интересно и цветно се получава, когато докато се къпеш и някой мие чинии, нали? Един контрастен душ никога не е излишен, за да раздвижим кръвта в тялото си.

Е, пускайте бойлерите на максимум, за да нямате подобни неприятни изпълнения, а следващият път като влезете в банята се замислете над въпроса- не разхищавате ли понякога водата?


www.figurata.com

Няма коментари: