неделя, 21 декември 2008 г.

Влюбена и свободна


За теб любовта е особен вид приключение. Приключение, кое­то очакваш да те зареди с „из­ключителни" моменти в общува­нето и секса. Но в което присъст­ва задължителната дистанция, която самата ти поставяш между себе си и партньора си. Разпалено убеждаваш приятелките си, че любовта, която може да те вдъхнови и стимулира, е онази, която не ограничава свобода­та ти.

„Свободна и влюбена" е твоето ве­рую и затова със зъби и нокти

БРАНИШ СВОЯТА ТЕРИТОРИЯ

своята автономия, дори и когато не ти се налага да го правиш.

Да се привържеш към някого, за теб означава да загубиш вкуса към живота, да се почувстваш окована, потисната, изгубена.

И най-малките ограничения, които би създала интимната връзка, те ка­рат да настръхваш. Затова пък разде­лите преживяваш със завидна лекота.

За теб е достатъчно да знаеш, че си обичана - нямаш нужда от постоянни демонстрации на внимание и привърза­ност от страна на партньора си. На теория си

ГОТОВА ДА ДАВАШ МНОГО

независимо че на практика често за­бравяш да го правиш.

Егоизмът ти често кара другия да страда, но това остава незабелязано от теб. Плашиш се до смърт, когато партньорът ти прави планове за бъдещето на двойката ви, както и когато показва любовта си към теб.

Да се обвържеш с някого за по-дъ­лъг период от време, за теб е равно­силно на това да попаднеш в афек-тивна зависимост. Това никога не би позволила!

Ти добре познаваш

ВКУСА НА ЗАДУШАВАЩАТА ЛЮБОВ

Мама и татко толкова много те обичат, че от страх да не ти се слу­чи нещо лошо и до ден днешен, кога­то вече си достатъчно голяма, не те оставят сама да направиш и най-еле­ментарен избор, да поемеш отговор­ност и за най-дребното нещо.

И ЕТО, ДНЕС ПОВЕЧЕ ВТ ВСЯКОГА СИ УБЕДЕНА, ЧЕ АфЕКТИВНОТО ОБВЪРЗВАНЕ с КОГОТО и ДА БИЛО е НАЧИН ДА ЗАГУБИШ СОБСТВЕНАТА СИ ИДЕНТИЧНОСТ, ДА ОСТАВИШ НА ДРУГ ДА ОПРЕДЕЛЯ НАСОКИТЕ НА ТВОЕТО РАЗВИТИЕ.

А може би страхът ти да се на­сладиш на една истинска интимност идва и от убеждението ти, че

НЕ СИ СПОСОБНА ДА СЪЗДАДЕШ ИДЕАЛНА ДВОЙКА

- като тази на твоите родители на­пример.

Този мит, старателно подхранван от теб самата, определя и твоето парадоксално поведение - да търсиш непрекъснато голямата любов с надеждата, че никога няма да я откриеш.

Просто защото не искаш. Просто защото се страхуваш да се изправиш лице в лице със собствените си стра­хове и илюзии.

А ако все пак се решиш да опозна­еш себе си, може би ще откриеш, че истинската любов и истинската при­вързаност ще те направят наисти­на свободна.


ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ: ТАЙНАТА РЕЦЕПТА НА ЛИДИЯ КОВАЧЕВА - Отслабни с Лекота!


figurata.com

Няма коментари: