сряда, 20 май 2009 г.

До 55% пестим от желязо и бетон

С продуктите ТИВИТ сградата не се нуждае от допълнителна термоизолация.
ЕДНА от иновациите на пролетния Пловдивски панаир тази година е новият екологичен строителен материал - българският пенополистиролбетон с търговско наименование ТИВИТ.
Той термоизолира, енергоспестява и подсигурява отлична паропроницаемост или, иначе казано, стената „диша".
Кондензната пара в жилищата спокойно преминава през ТИВИТ и излиза в атмосферата. Няма опасност за развитие на мухъли и плесени. ТИВИТ има и високо термосъпротивление, като предпазва сградите от пожар. Той е трудногорим материал клас В1, което го прави приложим за многоетажно строителство. ТИВИТ е сертифициран в лабораториите на УАСГ, НИСИ и НПИПАБ и отговаря на изискванията по БДС EN. Той освен че служи за термо- и шумоизолалия, олекотява сградите, като ги прави устойчиви на земетръс От материала се произвеждат термоизолационни зидарски блокчета и мазилки и замазки за подове, стени и покриви. Зидарските блокчета имат идеална геометрия и се произвеждат в два размера: фасадни (450x300x250mm) и преградни (450x300x125mm). Именно чрез тях се осигурява висока икономия от бетон, желязо, човешки труд и не е необходима допълнителна термоизолационна система. Казано на финансов език, минимум от 25 до 35 лв. на квадратен метър се икономисва при изграждането на нов дом.
Олекотените блокчета са изключително лесни и бързи при градеж. Те също така притежават и затворена клетъчна структура, поради което имат слаба влагопоглъщаемост за разлика от газобетоните. Когато ТИВИТ е като суха смес, се използва за термоизолация на подове, покриви и стени. Удобен е както за външни, така и за вътрешни приложения. Градежът, съчетан с тухлите ТИВИТ, и подовата замазка реализират икономии на финансови средства от 50 до 55%. Замазките и мазилките са дозирани и пакетирани в хартиени чували. На обекта съдържанието се забърква с оказаното на етикета количество вода и се полага по традиционните начини. Материалът не се влияе от ултравиолетовото лъчение и удължава живота на сградата. Продуктите на фирма „Ювема" ЕООД са удобни и подходящи за изграждане на нови и саниране и реставриране на стари сгради. ТИВИТ има сила, има вид и е особено подходящ за градеж в кризисни години.

Няма коментари: