сряда, 20 май 2009 г.

Показват най-новите яхти и лодки в Пловдив

За първи път ще има кулинарно шоу 8 рамките на пролетния панаир.
МАЙСТОР готвач от Италия ще пристигне в Пловдив специално за кулинарното шоу, което ще се проведе за първи път в рамките на Международната изложба ХОРЕКА.
Професионални готвачи и сладкари в продължение на 5 дни ще демонстрират своите умения пред публика, а тя ще има възможност да дегустира техните творения, създадени на сцена пред палата 2 на панаирния комплекс. Мащабната кулинарна надпревара се организира за първи път по време на Международния панаир на потребителски стоки и технологии, който ще продължи от 12 до 17 май 2009 г.
Национален фестивал „Пъстра трапеза" с автентична българска кухня е част от програмата на атрактивната проява. На специалната сцена ще бъде разположена професионално обзаведена кухня, ще се презентират продукти на фирми изложители. ХОРЕКА е една от двете нови изложби заедно със СТРОЙТЕХ ПРОЛЕТ. На нея ще се предлага пъпна гама мебели и оборудване за ресторанти, барове и хотели, прибори и посуда, аксесоари, отоплителни уреди, вентилационна, хладилна и климатична техника, машини за почистване, градински съоръжения, битова химия, системи за сигурност и охранителни услуги. В международния пролет панаир са включени още изложбите: Boats & Sports Expo - за най-новите яхти, лодки екипировка за спорт и свободно време, „Козметика", „Мебелтех", „Стройтех Пролет", „Фудтех" - за хранителни продукти, машини и технологии, „Хорека Пловдив" - за оборудване за хотели, ресторанти, кафетерии и търговски обекти, „Ювелир Експо", Зона за бизнес консултации „Бизнес Консултинг" и Салон на изкуствата „Импресия".
В рамките на пролетното изложение ще се проведе и форум за местно и регионално развитие. Той ще е за първи път в рамките на Изложбата на общините, която е част от Международния панаир на потребителски стоки и технологии. Опитът на италианските общини за изпълнение на проекти, финансирани от фондовете на ЕС е сред основните теми. Ще бъдат разисквани перспективите на селските райони, както и възможностите, които дава Оперативна програма „Регионално развитие" до 2013 година. Целта на форума е да покаже на бизнеса и на местните власти как да активизират своята съвместна дейност с помощта на европрограмите, за да намалят въздействието на кризата и да осигурят стабилно развитие на регионите.

Няма коментари: