неделя, 26 октомври 2008 г.

Нежният допир на насладата- 10 техники за масаж

Достатъчно е едно нежно докосване по тялото, за да се активират милиони малки рецептори по кожата, които изпращат на мозъка сигнали за отпус­кане и почивка. Освен това се отделя ендорфин, хормонът на щастието и доброто наст­роение, нервите се отпускат, неврозата изчезва и нивото на неблагоприятни хормони в организма намалява. Освен че оказва влияние на здравос­ловното състояние, масажът подобрява кръвообръщени-ето и намалява подкожните мазнини. Кожата се тонизира, става по-еластична и изглеж­да по-млада.

Масажът два пъти сед­мично е полезен за сърдеч­ната дейност. Той заздравява костната тъкан, нещо наис­тина много важно, особено за жените.

Която и техника да си из­берете, целта е една - пълната релаксация. Можете спокойно да ги прилагате в домашни условия или да посетите спе­циалист.

1. Тайландска техника - ма­сажира се с ръце и крака. Терапевтът трябва едновре­менно да масажира различ­ни части от тялото ви, като използва тежестта на тялото си за максимален натиск.


2. Класическа техника - известна е и като шведс­ка техника за масаж. Осъщес­твява се с лек допир, търкане, мачкане, почукване и тръс­кане. Подходяща е за цялото тяло, особено ако кожата ви е чувствителна. Нежните движения няма да я зачер­вят и раздразнят. Можете да използвате ароматни масла, които да втривате в кожата или просто запалете индийс­ки пръчици, които отпускат духа и тялото.

3. Лимфен дренаж - това е ръчна техника на масаж, предназначена за стимулиране на лим­фния приток, с което се ускорява детоксикацията на целия организъм. Пре­поръчва се през ордените зимни дни, тъйщшго по­добрява имунната защита на тялото. Чрез отделяне­то на излишната течност този масаж е идеално средство в борбата срещу целулита.


4. Ароматерапия - клю­чов е изборът на етерич­ни масла, чиито аромати предизвикат спокойствие. Може да се комбинира с дру­ги техники (от класическите масажи до масажите с топли камъни).

5. Aюрвeдcки масаж е добре да ви бъде направен от специалист. Неговата цел е постигането на енергийно равновесие в тялото. Преди масажа, терапевтът трябва да усети човека и неговото състояние (дали е вата, пита или капа тип) и възоснова на това да определи техниката и вида масаж. За отпускането спомагат и масла с различна температура (маслиново, сусамово, рициново и др.)

6. Масаж на стъпалата -акупунктурата на стъпа­лата облекчава главоболието и е полезно срещу безсъни­ето. Оказва и благоприятно въздействие върху цялостно­то състояние на организма. Препоръчва се и в случаи на болки в краката, лошо кръво­обращение, и за справяне със стреса. Този масаж е също така полезен при грипни и простудни заболявания.


7. Акупунктурна техника

- масажистът се концент-а на отделни точки, за да подобри притока на енергия, като го стимулира лекичко с върховете на пръстите. Отличните резултати на тази масажна техника пролича­ват при различни алергии и проблеми на опорно-двига­телния апарат.

8. Паншай техника е особена Слсомбинация на техники за масаж с топли печати, пълни с билки или плодове. Топлите и ароматни масажи напълно отпускат духа и тялото.

9. Hot stone - това е масаж ж с вулканични камъни, с който се подобрява кръво­обращението и се отпускат болните мускули. Топлината и енергията на вулканичните камъни „зареждат батериите ви" и са полезни срещу стреса.

10. Шиатсу техники - ма­сажира се леко с пръсти, лакът и стъпала. Стимулират се определени енергийни точ­ки, които „разчупват" същест­вуващите блокади. И когато те бъдат премахнати, се смята, че човекът е душевно и телесно здрав.

ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ: ТАЙНАТА РЕЦЕПТА НА ЛИДИЯ КОВАЧЕВА - Отслабни с Лекота!

figurata.com

Няма коментари: