понеделник, 13 октомври 2008 г.

Отърви се от напрежението. Остани си вкъщи

Сигурни сме, че повечето от вас вече знаят наизуст най-ефективните антистрес терапии, които можете да си предпишете в спешен случай.

Като започнем от безцелното шляене сред природата, приятното подпийване с добри приятели, ефективното опразване на хазната из магазините с намаления до 70% и разбира се, периодичното самонадъхване, че светът е длъжен да се върти около вас.

Дотук добре, но какво става когато температурите навън започнат да падат рязко и излизането навън се равнява по-скоро на нов повод за депресия?!?

Ами, стойте си вкъщи. Не, не, без многозначително повдигане на вежди. Добре знаем какво пишем.

Обикновено, когато се чувстваме подтиснати се сгушваме ревящи между завивките на леглото или в по-добрия случай – гледаме някъде през телевизора, по-мълчаливи и от стените даже.

С идването на зимата обаче, решихме да се запасим с нови стратегии за оцеляване в домашни условия.

Стой под душа

Запомнете, че водата отмива грижите. Когато се почувствате уморени, тъжни или неспокойни се пъхнете за около 10 минутки под душа. Можете просто да се поливате или да се изчипате из основи. Ще излезете като нови, гарантираме.

Само не правете грешката да си взимате "ободряващ" студен душ. Разбирате, че целта на занятието е не да се подлагате на температурен шок, а да се отпуснете възможни най-много.

Гладки дрехи, гладки нерви

Ако с душа отмивате напрежението, то с ютията можете да го изгладите.

Извадете всичко от гардероба и го разпределете на купчинки – блузи, панталони, поли и т.н. Включете ютията и изгладете всичко.

Това е домашно задължение с ефект 3 в 1. На първо място ще вкарате облеклото си в ред. Нали се сещате за онази красива риза, която вече близо два месеца стои смачкана в единия ъгъл на гардероба, вместо на закачалка...?

Второ, имате прекрасната възможност да не стоите на едно място, а да се раздвижите и грижите за формата на тялото.

И трето, можете да използвате акта на гладене като нагледна терапия за опъване на нервите, но в добрия смисъл. Изгладете не само дрехите, но и настроението.

Да се гушкаме заедно през зимата

Не, не говорим за онова животинче, което е с една глава глава по-високо, има страхотно дупе, както и ужасния навик да си хвърля мръсните чорапи по пода и е най-любимото ни същество на земята.

Имаме предвид истинско, пухкаво и добродушно същество, което можете да нацелувате едно хубаво и с което да си отвличате вниманието.

Ако си нямате „под ръка“ домашен любимец, просто се решете веднъж завинаги и си вземете. Едно малко, декоративно зайче например, може да разтопи сърцето ви, така че да забравите поне за миг и проблемите в работата, и студеното време навън, и най-вече самотата.

Източник: figurata.com

Няма коментари: