понеделник, 13 октомври 2008 г.

Време за теб

Една от най-луксозните стоки в днешно време е... самото време. Свободно време, в което да правиш нещата, които искаш, а не които трябва, време да си починеш, да поблееш, изобщо – свободно време.
Ето ви няколко съвета за това как да потънете в лукса на свободното време.
Разпределете отпуската си
Общо взето всички имаме право на четири седмици годишен отпуск. Защо да ги взимате през лятото на един път и после цяла година да роните неутешимо сълзи по отминалата ваканция?
Разпределете почивните дни така, че да можете да презаредите в най-сивите месеци. Януари и февруари тук са ужасни, но я отидете във Венеция на фестивала, в Рио (от все сърце ви го пожелаваме) или просто в малко по-топлата Гърция – гаранция ще се върнете заредени с много емоции и сили.
А да, почивка в зимен курорт също се отразява страхотно дори да не карате ски.
Тренирайте заедно
С риск да станем досадни, ще го кажем отново – спортът е най-добрият начин да си починеш и да се поддържаш във форма в същото време.
Без много да пуфтиш, ставай и в обедната почивка заминавай във фитнеса. Не е нужно да правиш и цяла тренировка от един час. 45 минути кардиоупражнения, после душ и обратно на работа и ще видиш как животът е песен.
Можеш също на прибиране към къщи да минаваш през залата. А ако пък чак толкова нямаш време, поне в събота сутрин или преди обед е редно да си занесеш дупето до залата и да тренираш.
И да не забравим – намерете си компания. Мотиви за трениране има в Тялото колкото искате.
Планирайте забавленията
Малко откачено звучи „да се забавлявам от 19 до 23 часа“, но ние нямаме точно това предвид.
По-скоро записвайте в календара със задачите всички онези постановки, изложби, концерти и прочее, на които много ви се иска да отидете, но от много работа забравяте кой ден е и пропускате въпросното събитие.
Спри и гледай
Основният ни проблем е, че не се спираме дори за минутка. Ядем докато ходим, говорим по телефона докато караме, попълваме три различни документа едновременно.
Противоотровата на това безкрайно бързане е да се спрете и да съзерцавате нещо поне десетина минути.
Ние обичаме най-много да съзерцаваме морето по залез слънце. Тъй като в момента това би ви докарало бронхопневмония, падащият сняг навън също е вариант.
Важното е да стоите, да гледате и да не правите абсолютно нищо. Така съзнанието ви ще си почине и ще се заредите с нови сили.

Източник: figurata.com

Няма коментари: