петък, 7 ноември 2008 г.

7 начина да победите стреса

Според психолозите и медиците емоционалното напрежение плъзва по мускулите като пепелян­ка по клон и е една от главните причини за кошмарното главоболие (от което страда всеки трети жител на плане­тата) и артрозата. Неизплаканите сълзи често водят до бронхиална астма, нервно пренапрежение, болки в корема, нарушено храносмилане, увреждания в сърдечния ритъм. Гневът води до затруднена дейност на черния дроб, а постоянното общуване с нелице-приятни хора предизвик­ва алергии и хронична хрема. Чувството за неудовлетвореност, отчаянието, липсата на перс­пектива, несподелената нежност и секс могат да отключат даже онколо­гични заболявания.

Ето няколко изпробвани начина за победа над стреса:

Право куме в очи. Тази стара народна мъдрост е особено вярна. Не се измъчвайте и терзайте вътрешно. Подреде­те мислите си и гласно ги изкажете. Ако не, то поне гаделейте в дневник. Той не е "измислен" напразно.

Сложете розови очила! Мислете за това, което имате, и му се радвайте от сърце. И нещо да ви липсва, не му отделяйте голямо внимание и време. Комшиите може да се фукат с новия си плазмен телевизор, но не пият такова хубаво кафе като вашето. Само вие можете да го правите така, нали?

Изпреварете деня с 15 минути! Което означа ва, че вместо стресът да ви хване за гърлото още не отлепили глава от възглавницата, навийте часовника с 15-20 минути по-рано. Това ви гаранти­ра отлична форма през целия ден.

Хармония и само хармония! Вътрешната хармония е фактор за вашето здраве и отлично самочувствие. Заложете на тази карта и хванете здраво юздите. Трябва да излъчвате позитивизъм и висша, форма на хармо­ния със себе си и приро­дата.

Помагайте си с билки от природата!

Може да започвате деня с билков чай от маточина, но ако имате ниско кръ­вно, в 10.00 часа непре­менно изпийте чаша кафе за тонус. Една лъжица чист пчелен мед в чая или чашата с вода отпу­ска. Според народната медицина свежите клон* ки на брезата и върбата идеално свалят нервното напрежение. Наберете си такъв букет и го поставе­те в спалнята до главата си.

Всичко тече, всичко се отмива! Щом нервите и мускулите ви се изоп­нат, бегом под душа! Водата отмива всичко...

Плачете за здраве! Сълзите са лек против стреса. Ако не можете да проррните нито една сълза, тогава отворете гърлото си. Викайте, кре­щете, тропайте. Това освобождава натрупаното напрежение.



figurata.com

Няма коментари: