петък, 21 ноември 2008 г.

Жените обичат с носа си

Според статистиката при избора на сексуален партньор жените гледат на първо място две „характеристики" на мъжете - задните части и високия ръст. Обаче съгласно едно неотдавнашно американско изследване огледът се предшества от помирисване на потенциалния любовник. Според аме­риканците дамите избират партньор като парфюм в магазина - с носа си. На подсъзнателно равнище още в първите минути на запознанството жените пре­ценяват по миризмата здрав ли е потен­циалният баща на бъдещото им дете. Дамите избират партньор с миризма, подобна на тази на баща им, но все пак

отличаваща се от нея. Причината е, че жените инстинктивно предпочитат мъже, чиито гени са подобни на тези на бащите им и на техните собствени. За тях това е начин да осигурят на бъде­щото си дете доказано здрава имунна система.

Но обонятелният избор на партньор има и друг аспект. Оказва се, че 90% от жените не харесват прекалено парфюми­рани мъже, защото парфюмът заглушава „гласа" на феромоните, които определят миризмата на човешкото тяло. Прекале­ната парфюмираност пречи на жените да се ориентират подходящ ли е за съпруг мъжът, с който общуват.

ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ: ТАЙНАТА РЕЦЕПТА НА ЛИДИЯ КОВАЧЕВА - Отслабни с Лекота!

figurata.com

Няма коментари: