петък, 28 ноември 2008 г.

ДА БЪДЕМ В ХАРМОНИЯ С ВРЕМЕТО

Има някои лесни, но полезни „тактики", които ще Ви помогнат да овладеете лудата гонитба със стрелките на часовника и да се почувствате по-комфортно в ритъма на ежедневието си.

Свалете часовника си

Самото поглеждане на часовника, дори да не бързате, може да усили чувството ви за тревожност. Постоянното проверяване колко е часът ви кара да бързате, без да е необходимо. Не случай­но е казано, че хората, които не носят часовници, са щастливци. Свалянето на часовника е символичен жест - времето вече не може „да се пули" в лицето ви. Дори да свалите часовника си само за уикенда, ще се почувствате по-различно.

Разчупете рутината

Промените в ритъма ви на живот помагат да преосмислите ценностите си и да се научите да се радвате на мига. Чудесен пример за това са ваканциите, които прекарвате далеч от града. Тогава се убеждавате колко полезно е умението да живеете по-бавно. Дори дребна промяна в ежедневието би била от полза. Различен подход към работата също помага да погледнете на времето си по нов начин.

Отделете половин час за проблемите

Пагубно е по-голямата част от времето ви да е заето от мисли за съществуващите проблеми. Много хора изпадат в заблудата, че, като постоянно си напрягат ума в търсене на решение, ще наме­рят правилната посока. Напротив - подобно зацикляне в тревоги­те ви отвлича от настоящите задачи, което води до натрупване на повече несвършени ангажименти. Психолозите съветват да отделяте за нещата, които ви тревожат, по половин час на ден.


www.tra6.com

Няма коментари: