четвъртък, 11 юни 2009 г.

ГОЛФ ИЗБРАН ЗА №1 В СВЕТА

Шестото поколение на "Фолксваген Голф" получи приза за автомобил номер едно в света за 2009 година. Престижната награда за немския автомобил бе присъдена от 59-членно жури от 25 страни. Журито на конкурса е международен състав, в който членуват журналисти, оценяващи автомобилни нововъведения в цял свят.
Най-важните критерии за оценка са поведение на пътя, качество на изработка„сигурност, екологичност, значение и влияние на пазара, дизайн. Окачването на "Голф VI", както и добрата шумоизолация са впечатлили журито. "Изключителното окачване е по-прецизно настроено от това на конкурентите и може да бъде усетено най-добре на магистралата. Шумовете при движение, от работата на мотора и преодоляването на въздушното съпротивление са сведени до минимум. Всичко това превръща "Голф VI" в удобен автомобил за дълги разстояния", заключават експертите.
"Голф" на практика е иконата на "Фолксваген" и има огромна популярност по целия свят. Досега от модела са продадени над 26 милиона екземпляра в повече от 120 страни. "За нас е огромна чест да бъдем удостоени с това изключително престижно отличие", каза един от босовете на" Фолксваген" - Щефан Якоби. На българския пазар шестото поколение на "Голф" е от края на миналата година.

Няма коментари: