четвъртък, 11 юни 2009 г.

Петокласничка губи девственост от петима

Имената в този материал са променени. Не е важно и названието на града в Североизточна България, където се е разиграла тази "случка". Причината след 12 години разтакаване по съдебните инстанции петте момчета са вече зрели мъже, някои - със семейства и деца. А момичето, ще я наречем Калина, също има малко момиченце. Но най-вече заради това, че все още не е ясно - имало ли е изнасилване в далечната 1996-а година. Или не.
Градчето е със смесено българо-турско население. Факт, който впечатлява единствено външните хора. Тук от векове е така и местните дотолкова са свикнали с друговерците, че никой не обръща внимание на това. Още повече че съвременният живот отдавна е размил строгите граници на порядките.
Така е и в дискотеката. Всъщност заведението трудно може да се нарече така, по-скоро е чалгаджийница. Манета и фолк се смесват в натежалия от тютюнев дим въздух, на дансинга танцуващите основно въртят гюбеци под разискрените погледи на пиячите около тях.
Възрастта на посетителите е от детска до пределна. Докато момиченца с полуоформени тела играят кючек, няколко чичковци с мътни погледи претакат уиски, един даже дими с пура, давейки се от погълнатия дим. Местните баровци, забогатели предимно от контрабанда от братска Турция, конкурират ланците си с една друга групичка от яки момчета – класически мутри. Те обаче не закачат баровците, защото знаят, че се имат с техните началници.
Има и една група младежи, които са между бърбъна и гроздовата ракия - бачкатори от големия строеж. Днес са взели заплата, която изтича в запотените бутилки водка. Петър и Пламен са сред тях и не правят изключение. Дошли са чак от София и им остава още месец работа в този затънтен край, после ще му мислят накъде. Работят като кранисти и парите са добри, но единственото развлечение в града е тази опушена дискотека, без да броим кръчмите, в които можеш само да се напиеш и сбиеш.
Докато очите на Пламен обикалят телата на всички момичета и мислено ги разсъбличат, Петър се е съсредоточил върху едно от тях. Защото му е гадже. Калина също го стрелка с очи - кранистът е хубав и як, откроява се сред колегите си. Нищо че другите май го смятат за малко смотан.
Петокласничката има стройно и хубаво тяло, знае, че мъжете я харесват и не пропуска да се възползва от това. Не отказва почерпка, наскоро ходи с Петър и другарите му до морето. Дава да я прегръщат и целуват, но - дотук. Даже и в хотела край брега, въпреки че спаха в една стая, тъй и не се премести в неговия креват. Имаше чувството, че майка й я гледа отнякъде и сърдито й размахва пръст.
Тази вечер обаче пийването й дойде в повече и доста лекомислено се съгласи да отидат до квартирата на Заро -приятеля на Петър. Гаджето й рече, че трябвало да си вземе якето и тя тръгна с него да поеме малко свеж въздух. В гарсониерата обаче кранистът си поиска своето - момчетата от бригадата го спукваха от майтап, че не може и да си поиска като хората. И сега, въпреки всички усилия, удари на камък. Малката му даде да я поопипа - и толкоз. Тръгнаха обратно към дискотеката. Калина, доволна, че е "устискала" и този път, нещо чуруликаше, до нея навъсен крачеше Петър. Вече влизаха в градинката пред заведението, когато насреща им се появи Заро. В града му се носеше славата на женкар, през квартирата му бяха преминали поне половината от момичетата, които сега танцуваха в дискотеката. Поговорваше се, че някои от тях са били и насилвани, но официално оплаквания в полицията нямаше. Пък и как да има, като баща му беше някаква голяма "меверейска клечка" - работеше чак в София. Заро беше порядъчно пийнал, но още като видя двамата, разбра, че "случката" не се е случила. На малката й се носеше славата, че стига само до флирт, а на краниста, с когото се бяха сприятелили покрай водката - че е голям мухльо. Трябваше да му се помогне.
Нещо се заприказваха, после - ни в клин, ни в ръкав-Заро хвана петокласничката за рамото, завъртя я към себе си и изрева в лицето й: "Ти кво се правиш на недостъпна, ма!" И й извъртя един як шамар. После, докато ошашавеният Петър го гледаше с отворена уста, помъкна Калина обратно към гарсониерата. След тях мълком закрачи кранистът.
В апартамента никой не промълви и дума. Заро извади някакво пиене в кухнята и с очи посочи на Петър да си сипва, после подкара малката към другата стая. След миг до Петър долетя някакво скимтене, плач и после настъпи тишина.
Двайсетина минути по-късно на вратата на кухнята се появи Калина със зачервени от сълзи очи, но мигом се врътна и влезе в банята. След нея дойде Заро, сипа си една чаша и се върна в хола. После пак се яви Калина и едва тогава Петър събра смелост, почти й се развика - с мен не искаше да го правиш, пък виж сега как бързо се предаде. Чул приказките им, дойде и Заро, погледа ги, погледа ги и им рече: "Я отивайте в хола... Оставям ви и се връщам в дискотеката."В хола върху чаршафа Петър видя малко червено петънце, но Калина го придърпа към себе си и през сълзи му рече: "Той ме насили - ти ще си ми първия..."
На краниста му се доповръща, като видя близо до лицето си един използван предпазител, останал от "предшественика" му. Но на шкафчето имаше и за него...
Докато бяха в хола, откъм кухнята се дочуха някакви приказки, после смях. Когато по някое време Петър и Калина отидоха там, завариха още две момчета и приятеля му Пламен заедно със Заро да разпиват водка и да замезват с нарязани направо върху покривката домати. Кранистът
ги познаваше бегло, но гаджето му изтръпна -бяха от най-известните гамени на града. Пий на екс, рече домакинът на приятеля си и Петър изпразни една водна чаша с водка. Задави се, тръгна да повръща в банята. Когато се върна, едно от момчетата и приятелката му ги нямаше в кухнята. Като в мъгла чу приглушен вик откъм хола, но вече май му беше все едно... После и другото момче тръгна към съседното помещение, а първото се върна и доволно поиска да се чук-нат с краниста. Накрая в хола потъна и Пламен...
Беше към два след полунощ, когато на вратата се позвъни, после яростно се затропа с юмрук. Заро отвори и рече да препречи входа, но жената насреща му го отхвърли като сламка и нахлу в кухнята. Беше Янка, сестрата на Калина. Без много приказки я хвана за ръката и я помъкна навън.
На другия ден ченгетата започнаха да прибират "любовниците" на петокласничката, чиито родители подадоха жалба в полицията. Дали поради номера, или защото в групичката фигурираше и Заро, вършеха работата си немарливо. То всичко е ясно бе, после разправяше един от тях - кво толкова да я къдрим.
Само че в следващите дни, месеци и години се оказа, че без "къдренето" процесът буксува ли, буксува. Нарушенията, извършени при до съдебното производство, развързаха ръцете на адвокатите на обвиняемите, а пропуснатият златен шанс престъплението да бъде доказано още в първите седмици тъй и повече не се появи. В крайна сметка даже се появиха подозрения дали въобще е била насилвана Калина. Единственото със сигурност доказано нещо от тази кошмарна нощ бе, че е преживяла първия си полов акт. Актове...
Дванайсет години след това подсъдими по делото останаха само Петър и Пламен - другите към момента на извършване на деянието бяха непълнолетни и с времето обвинението към тях отпадна. Двамата кранисти, вече женени и с деца, се държаха спокойно. Не отричаха, че са преспали с Калина, но в един глас твърдяха, че това е станало доброволно.
Момичето, вече млада майка, не се яви в съдебната зала.
Сега делото предстои да се гледа във Върховния касационен съд. На предишна инстанция Петър и Пламен са оправдани.

1 коментар:

Unknown каза...

leleeeeeee, kakuv kashmer, e zatova me e sram che sum bulgarski muj, zaradi takiva boklutsi vseki put kato poiskam da si pogovoria s momiche ili puk ia pokania nakafe bashti i priateli nalitata da me biat, shtoto si milsiat che shte ia iznasilia, mai v balgaria edinstvenia nachin da naebesh momiche e da go inzasilish, taka e kato ne davate dobrovolno i na dobrite momcheta (v sluchaia petar), i kato ne otmashtavate na iznasilvachite a vmesto tova im se kefite, prevarnahte stranata v tazi dolnoprobna dupka koiato e v momenta.