четвъртък, 11 юни 2009 г.

Стара Волга крие мумия

Мумифициран труп, престоял в багажника на вехта волга цели дванайсет години, най-после бил открит и погребан. До последния му дом го изпратила държавата, тъй като никой не разкрил самоличността му. Човек да престои в тясно, затворено помещение толкова дълго време и да не се разложи, е рядко срещана гледка, твърдят криминалистите. Затова и мумиите в коли се броят на пръсти по целия свят.
Необичайната случка, станала в началото на април, е с адрес Нижни Новгород. Любопитната пенсионерка Наташа В. забелязала, че в двора на съседката й Ирина С. през нощта се е появила черна волга. Колата била паркирана пред входа на заключен гараж. Ирина от няколко месеца гостувала на сина си в друг град и къщата й стояла празна. Затова още щом забелязала чуждата кола, преданата й комшийка надушила, че става нещо нередно, ала интересно, и веднага набрала номера на милицията. В началото униформените не обърнали сериозно внимание на сигнала на възрастната жена. Мислели, че нещо не е до видяла, пък и в този тих и мирен край рядко ставали престъпления. Решили все пак да проверят за какво става дума и да успокоят развълнуваната възрастна дама. Още щом отворили вратите на волгата обаче, останали поразени - вътре било пълно с оръжия. Имало пушки, пистолети и ножове, достатъчни за малка армия. Някои от тях изглеждали доста вехти и с полепнал по тях дебел слой прах, което подсказало на разследващите, че отдавна не са били използвани.
Милиционерите повикали подкрепление от спецслужбите, с които продължили огледа. Тогава дошъл редът на багажника. Вътре лежал, сякаш непокътнат от времето, труп на мъж, чиято самоличност тепърва ще се уточнява. В хода на разследването бързо се изяснило, че черната волга е била обявена за издирване точно преди дванайсет години. От тогава до сега е била търсена навсякъде, ала напразно. Как е попаднала в двора на Ирина и кой е седял зад волана, продължава да е загадка с множество неизвестни. Предстои да се изясни и дали с оръжията не са извършени други престъпления. Интересното е, че по останките на жертвата не личи да е претърпяла насилие. Вероятно мъжът е бил отвлечен, а впоследствие зарязан барабар с автомобила. След направени експертизи волгата все пак е била върната на собственичката й, 40-годишна жителка па града.
В американския град Синсинати криминалистите попаднали на друга, не по-малко зловеща гледка - идентифицирали жена- мумия, останала пред телевизора три години. 62-годишната Йоанна Пул отдавна не била добре със здравето. За нея се грижел братовчед, който я посещавал у дома. Усетила, че смъртта скоро ще я навести, американката помолила опекуна си да й изпълни последно желание. То било да не бъде погребвана, тъй като смята скоро да се върне на земята. Наивникът взел, че я послушал и престанал да я посещава. Така Йоанна си умряла и никой не разбрал за тъжния факт. Въпреки това съвестта на братовчеда проговорила и той се наканил един ден да види как е 1 (пенсионерка). След тригодишна раздяла неговото наказание било пръв да допадне па страшната мумия.

Няма коментари: