четвъртък, 19 март 2009 г.

Настъпва модата на безжичните уреди

Те са мечта за домакинята, защото осигуряват свобода на движение и максимално удобство.
Сред най-новите и най-желани от домакините попълнения в многобройната армия на електродомакинските уреди са безжичните. Със сигурност през идните няколко години те ще превземат, наред с другите помещения в дома, и кухните. Удобството, което осигуряват по време на работа, е несравнимо, а благодарение на новите технологии при производството на зарядни батерии, способността им да работят независимо от източника си на енергия се усъвършенства.
Компанията "Филипс" например пусна на пазара своя нов безжичен ръчен блендер НК 1368. Той е снабден с литиево-йонна зареждаща се батерия, която му позволява да работи автономно в продължение на 20 мин. време напълно достатъчно за извършване на различни готварски дейности. С компактния кухненски помощник се приготвят множество блюда. Той разбива, смесва й кълца разнообразни продукти, като при това позволява да се движите с него из кухнята, без да се боите, че ще повредите кабела му или пък ще се спънете в него.
Удобната му стойка за зареждане може да се постави на достъпна място и да държи в постоянна работна готовност "дясната ръка" на домакинята. Син светодиоден индикатор информира кога блендерът е зареден и готов за действие. Ергономичната му ръкохватка е много удобна, а ножът с двойно действие реже и разбърква едновременно. Има и допълнителен накрайник за ситно нарязване на зеленчуци, сирена, лук, чесън. В комплекта влиза и кръгообразен накрайник който разбърква омлети, сосове, суфлета. Към уреда се предлага и удобна еднолитрова чаша с оразмерителна скала, подходяща за супи, пюрета и шейкове.

Няма коментари: