вторник, 31 март 2009 г.

Модерен роман за тийнейджъри

В текста са включени компютърни "емотикони" графични изображения на човешки емоции и състояния, с които си служат доста от потребителите в интернет.
За разлика от популярните напоследък жанрове като "хорър" и "фентъзи", тази книга представя реалистични сюжетни линии и герои, с които читателите могат лесно да се идентифицират. В романа са описани преживелиците на 14-го-дишната Тина и нейните приятели, като не са пропуснати вълненията, свързани е родителите, училището и любовта. Българските тийнейджъри ще открият собствените си проблеми, описани по забавен и увлекателен начин. В историята са вплетени и много от типичните за съвременните млади хора мании - диети и отслабване, запознанства в интернет, есемес свалки.
Юлия Спиридонова е на 37 години. От студентка работи като свободна практика за български и чужди филмови продукции. Има заснети над 400 телевизионни сценария. Автор е на детското седмично предаване " Здравей". Има четири издадени книги - "Гугулетата", "Приказки за Гугулета", "Приключения с Джиго" и фентъзи трилогията "Любими Попътечо", като на първите две книги освен автор е и илюстратор.

Няма коментари: