събота, 11 април 2009 г.

Ниските масички - акцент в нашия дом!

Всяка маса представлява мебел с равна горна повърхнина, която се разполага на удобна за използване височина. Една маса може да послужи за поставяне на различни предмети във време на отдих - маси за игра на шах, маси за кът за почивка или по време на процеса на хранене, при писмена, домакинска, техническа работа и някои други.
Масите са мебели, които притежават много широк диапазон на собствено приложение. Използват се в обзавеждането на дневните на жилищата, офисни сгради, детски 1радини, заведения за обществено хранене, като например сладкарниците, фоайетата на хотелите.
Геометричната форма на плотовете на ниските масички може да бъде правоъгълник, квадрат, триъгълник, ромб, трапец, осмоъгълник, кръгли, елипсовидни, с начупена многостранна и вълнообразна форма.
Всяка масичка освен плот има и носещи части, които се изработват от дървесни материали и метали. Плотовете се изработват от дървесни плочи и листови материали от метали и пластмаса.
Ниските масички са от групата мебели които обхващат всичките видове маси. Като дизайнерско творчество се срещат много богато разнообразие от-модели такива маси с красиви форми и усъвършенствани конструкции. Могат да бъдат съществена част, както от жилищата, така и от офис-ните помещения, фоайетата на хотелите и другаде. Предназначени са за различни места в обзавеждането предимно за дневните в жилищата. Тези мебели изпълняват най-различни функции. В жилищата служат за извършване на най-разнообразни дейности и за поставки на телевизионни приемници, на фоношкафове, на електронна техника, на игра на шах, на декоративни предмети, на вази със свежи и сухи цветя, на кът за почивка, на телефон, на четене, на разглеждане на семейни фотоалбуми и пр. В обществените сгради те се използват за разглеждане на списания, провеждане на коментарни.разговори, на делови срещи и други около тях. Широко приложение намират и в сладкарниците. Срещат се и в болници, санаториуми, чакални, изложбени зали, фризьорски салони. И накрая ниските масички могат да бъдат съставна част от тапицираните холни гарнитури. Около тях се разполагат седалните мебели - канапета, фотьойли, табуретки. Ниски масички към тапицираните гарнитури се поставят и в ъглите, които се образуват между съседни канапета и фотьойли.
Ниските масички, които са разпръснати иа дневни, салони, холове и вестибюли, обикновено са фурнировани - полирани или матирани - или облицовани с ламинати и фолиа, наподобяващи на ценна масивна дървесина. Ниските масички могат да бъдат и разтегателни и с променяща се височина.
Ниските масички имат своето утвърдено място в жилищния и други интериори и като всички мебели и те непрекъснато се усъвършенстват и развиват формите и конструкциите.

Няма коментари: