събота, 4 април 2009 г.

Военните ергени с безплатен хотел

Всички военни ергени вече могат да спят напълно безплатно в армейския хотел в Смолян. Те ще заплащат само разходите по консумативите, които използват.
Това е записано в заповед на военния министър Николай Цонев, която вече е в сила. Военния хотел в града ще могат да ползват ергените от всички поделения в страната. Засега авантата е само в Смолян. Обсъжда се и за други градове.
Плюс Хотелът в Смолян разполага с 32 стаи, като всяка е със санитарен възел и необходимите удобства за всеки ерген. В тях ще могат да се настаняват без пари както офицери, така и обикновени войници. Стига обаче да не са семейни или да живеят с някого на семейни начала. Ако водят гаджета, не знаем как ще се разберем, но не вярваме да има проблем, обясниха от хотела. През смях оттам допълниха, че несемейните обикновено водят някого за по една вечер,не за повече.
Бельо Предстои цялостен ремонт на военния клуб в Смолян, за да може той да се превърне в истински храм на армията, заяви вчера главсекът на изпълнителната агенция "Социални дейности на МО" Виктор Сакаджийски. По думите му всички продавачи на прашки, сутиени, бельо и дрехи, които заемат целия партер на клуба, ще бъдат изгонени. Договорите им ще бъдат прекратени, като на тяхно място ще се настанят военни пенсионери. На мястото на павилионите ще изникне Дневен център за военно-патриотични съюзи с всички възможни удобства и улеснения за бившите бойци и инвалиди. За всички армейски имоти на територията на Смолян ще се грижи командирът на 101-ви алпийски батальон подп. Георги Петковски.
Междувременно стана ясно, че до май МО ще открие 5 детски градини за децата на военнослужещите. Те ще бъдат в Карлово, Казанлък, Велико Търново, Смолян и две в София.

Няма коментари: