събота, 11 април 2009 г.

Боклукът посреща чужденците

Камари смет около летището.
Столичани се канят носят отпадъците при Бойко.
Камарите с боклук, които тормозят жителите на София, са навсякъде, показа проверка.
По сигнали на граждани екипът ни обиколи столичните квартали "Лозенец", "Витоша", "Бъкстон", "Слатина", "Разсадника" и "Дружба" и установи, че голяма част от кофите са все още препълнени,а злово-нията се разнасят на метри от самозваните сметища.
Туризъм
Преливащите кофи са първото, с което се сблъскват чужденците още щом стъпят на родна земя - в квартал "Дружба", където се намира летището. Идвайки от аерогарата, те се сблъскват с българската реалност, минавайки покрай препълнените кофи. Живеещите там са вдигнали ръце от столичния боклук и са си направили сметища в близост и около контейнерите. Екипът на "Телеграф" мерна боклукчийски камиони и тълпа сметоизвозвачи. Жителите на "Дружба" искрено се надяват в близките дни тъненето в смет да е просто отминал кошмар.
Вятър
Вчерашното топло време, придружено с вятър, определено изигра лоша шега на столичани - боклукът беше разнесен и на всичкото отгоре замириса. По всички улички, детски площадки, тротоари и междублокови пространства бе пълно с торбички,
опаковки от закуски и дори битови отпадъци. Тъй че и там, където бяха минали с камионите да почистят, отново бе мръсно. Столичани се възмущаваха от кочината и се провикваха към екипа ни с думите: "Снимайте ги хубаво кофите и после му ги покажете на бате Бойко".
Хотели
Лъскавите хотели в "Лозенец" са убежището на чужденците. Вътре те могат да се почувстват отново в цивилизацията и да загърбят грозните гледки из столичните улици. На хората толкова им писнало от зловонията, че дори имат идея да си събират боклуците в големи торби и да ги занесат пред кметството, където да ги оставят.

www.kliuki.bg

Няма коментари: